✔ Alltid Fri frakt ✔ Handla med Klarna ✔ 100% nöjd-kund-garanti

Tandblekning pris – vad kostar tandblekning?

|4/08, 2021

Tandblekning pris – vad kostar tandblekning?

Vi får ständigt frågor om kostnaden för tandblekning. Därför tänkte vi försöka får rätsida på det hela och svara på alla frågor du kan tänkas ha om tandblekning och pris. Vi kommer bland annat titta närmare på kostnaden för våra egna produkter men också svara på frågan: vad kostar tandblekning hos tandläkare?

Du kommer snart inse att det är stora skillnader på priset för olika behandlingar, även från samma företag eller organisation. Därför är det viktigt att du förstår dessa skillnader och, framför allt, att du inte betalar för mycket för en behandling som du kan få billigare på annat håll.

Vad kostar tandblekning?

Flera faktorer påverkar kostnaden för tandblekning. Den största prisskillnaden hittar man om man jämför tandblekning hemma med tandblekning hos tandläkaren. En annan viktig faktor när man tittar på priset för tandblekning är det aktiva ämne som används för blekningen då många av de äldre metoderna är betydligt mycket dyrare än de nya blekningsmedel som används idag.

Här på WeSmile använder vi alltid samma blekgel: PAP – som är en av marknadens absolut billigaste och samtidigt mest effektiva tandbleningsgeler. Därför har vi möjligheten att pressa våra priser, både jämfört med konkurrenter och i jämförelse med tandvården.

Vad kostar tandblekning hemma?

Det korta svaret är att tandblekning hemma är billigt. Faktum är att tandblekning hemma alltid varit billigare än att bleka tänderna hos tandläkaren eller på en salong.

I regel behöver du inte betala mer än ett par hundralappar för en fullständig behandling hemma. Dessa behandlingar sträcker sig oftast över 10-14 dagar och garanterar att du får flera nyanser blekare tänder. Vidare finns det billigare produkter, exempelvis whitening strips och tandblekningspennor.

För att ge en tydligare bild över tandblekning pris kan du kika på våra produkter nedan:

WeSmile Tandblekningskit

Endast: 479 SEK - Storsäljare!


- Resultat efter första behandling

- Skonsam mot tänder och tandkött

- Prisvärd tandblekning hemma


WeSmile Tandblekningspenna

Endast: 249 SEK


- Billig men effektiv tandblekningsprodukt

- Upprätthåll redan blekta tänder

- Upp till 5 nyanser vitare på 12 dagar


WeSmile Whitening Strips

Endast: 295 SEK

- Blek tänderna när- och varsomhelst

- Effektiva och mycket enkla att använda

- Totalt 14 behandlingar per beställning

Vi är stolta över att erbjuda marknadens billigaste tandblekning hemma och att våra priser ligger en ganska bra bit under de flesta av våra konkurrenter. Med det sagt är det fortfarande alltid billigare att bleka tänderna hemma, oavsett vilket företags produkter du använder dig av.

Vad kostar tandblekning hos tandläkare?

Tandblekning hos en tandläkare är dyrt. Onödigt dyrt om du frågar oss.

Tidigare var tandläkaren den enda som kunde hjälpa en med att bleka tänderna och därför hade tandvården möjligheten att sätta priserna efter det. Idag ser marknaden som sagt annorlunda ut, men tyvärr har tandvården inte anpassat sina priser.

En stor anledning till det höga priset är så klart kopplat till kostnaden av att driva en tandläkarmottagning, betala tandläkare och -sköterskor, etc. Förvånansvärt nog är en stor del av kostnaden dock kopplad till de geler som används. Tandläkare i Sverige får nämligen fortfarande använda tandblekning med peroxid i och dessa medel är dyrare än de som används hemma och är helt peroxidfria.

Att peroxid dessutom har bevisats skadligt för människor gör det ännu märkligare att det är så mycket dyrare. Glöm heller inte att du måste besöka din tandläkare flera gånger under behandlingsperioden vilket kan leda till ökade kostnader i form av transport och eventuell ledighet från jobb eller skola.

Idag kan du räkna med att tandblekning hos en tandläkare kostar:

Som du kan se är priset för tandblekning hos tandläkaren nästan 10 gånger dyrare än hemma. Och då har vi bara listat genomsnittet för behandlingarna, du kan räkna med att betala betydligt mer om du bor i en storstad eller på en plats där efterfrågan är extra stor.

Vill du trots detta bleka tänderna hos en tandläkare men inte riktigt har råd kan ett lån utan UC vara en tillfällig lösning. Se däremot till att du alltid har råd att betala tillbaka lånet enligt villkor för att undvika att du hamnar i en skuldfälla du sedan kanske inte kan ta dig ur. I regel rekommenderas inte lån för denna typ av utgifter, men om du måste bleka tänderna i slutet på månaden och inte kan täcka kostnaden själv kan det vara en lösning, men det kräver att lånet betalas tillbaka så fort du får lön.

Vad kostar tandblekning på en skönhetssalong?

Det beror på vilken salong du väljer att bleka tänderna hos. Men en bra tumregel är att du kommer betala ungefär mittemellan vad du gör hemma eller hos en tandläkare. Det rör sig alltså om ett par tusenlappar per behandling på en salong.

Givetvis kan detta variera från salong till salong och i många fall kan man använda rabatter när man ofta går till samma salong för olika skönhetsbehandlingar.

“Gratis tandblekning” med huskurer

Slutligen finns det alternativa lösningar för de som letar billig tandblekning nämligen huskurer. Tänk bara på att detta är ett debatterat ämne där det inte finns några bevis på att huskurer faktiskt fungerar då det aldrig har forskats ordentligt på det.

Bland de mest populära huskurerna för billig tandblekning hittar vi kokosolja, gurkmeja, bikarbonat (bakpulver) och aktivt kol. Är du intresserad i att lära dig mer om huskurer kan du titta närmare på vår omfattande guide här