✔ Alltid Fri frakt ✔ Handla med Klarna ✔ 100% nöjd-kund-garanti

Fungerar naturlig tandblekning och huskurer?

|15/06, 2021

Fungerar naturlig tandblekning och huskurer?

Det råder delade meningar om huruvida huskurer fungerar som tandblekning. Många menar nämligen att man kan bleka tänderna med kol, bikarbonat, bakpulver, kokosolja med mera.

Men stämmer det verkligen?

Det tänkte vi försöka reda ut i följande artikel genom att ta en närmare titt på de vanligaste huskurerna för vitare tänder. Samtidigt kommer vi passa på att rekommendera tandblekningsprodukter som vi faktiskt vet fungerar och som är minst lika skonsamma som huskurer för tandblekning.

Vissa påstår att huskurer fungerar

Många skönhetsexperter som arbetar med naturliga skönhetsingrepp och produkter svär vid huskurer för tandblekning. Många menar även på att huskurer är lika effektiva som de tandblekningsprodukter som redan finns tillgängliga på marknaden.

En huskur är som bekant ett behandlingssätt där man använder vardagliga ingredienser som de flesta har hemma. Huskurer är också ett behandlingssätt som inte ordineras av läkare utan oftast baseras på gamla läkekonster, traditioner och seder. Idag används huskurer flitigt på många platser till alla möjliga åkommor och naturlig tandblekning med huskurer är en av de senaste trenderna.

Vissa menar nämligen på att många vardagliga ingredienser har förmågan att bleka våra tänder, oftast genom en frätande eller polerande effekt. Till exempel kan bikarbonat används till vitare tänder då de polerar och även fräter på emaljen, medan aktivt kol kan användas som en “peelingkräm” som borstar bort missfärgningar.

Efter att ha testat en rad olika huskurer kan vi med säkerhet säga att många inte fungerar alls och att de flesta som ger lite blekningseffekt aldrig kan mäta sig med riktiga tandblekningsprodukter. Du kan läsa mer om huskurerna och de resultat vi uppnådde en bit längre ner i denna guide.

Först tänkte vi ta en titt på WeSmiles tandblekningsprodukter som inte bara fungerar bra utan även är bäst i test.

WeSmile tandblekningsprodukter fungerar alltid

WeSmile är en ganska ny aktör på den svenska tandbleningsmarknaden som erbjuder tandblekningsprodukter med stora delar naturliga ingredienser. På kort tid har vi lyckats etablera oss för våra enastående produkter som gör precis det de lovar: bleker dina tänder utan att skada din hälsa eller din plånbok. Att produkterna dessutom är extremt enkla att använda är givetvis en uppskattad bonus.

Tandblekningskit (med LED-lampa)

Ett heltäckande paket med allt du behöver för att bleka dina tänder många nyanser. Paketet innehåller vår unika tandblekningsgel som är bevisat skonsam för munhålan och emaljen, plus en LED-lampa som optimerar blekningen. Varje behandling tar cirka 10 minuter och paketet räcker till totalt 14 behandlingar.

- 7 nyanser vitare på 12 dagar

- Endast: 479 SEK

– Beställ idag – 


Whitening Strips

För den som vill göra tandblekningsprocessen så enkel som möjligt rekommenderar vi WeSmile white strips. Dessa remsor klistras enkelt på tänderna där de sedan får verka i 10-20 minuter innan du tar av dem, sköljer munnen och kan njuta av ditt nya Hollywood-leende.

- Blek tänderna när och var som helst

- Endast: 199 SEK

– Beställ idag –


Tandblekningspenna

Den av WeSmiles produkter som bäst kan liknas vid de huskurer som faktiskt bleker tänderna. Detta eftersom tandblekningspennan inte har samma verkningsgrad som de andra tandblekningsprodukterna vi erbjuder. Istället lämpar sig blekpennan bäst för de som vill bleka tänderna ett par nyanser samt de som vill upprätthålla resultatet från en redan utförd behandling.

- Se till att dina blekta tänder förblir vita

- Endast: 199 SEK

Beställ idag

Populära huskurer för tandblekning

  • Tandblekning bikarbonat – är en av de mest populära sätten att bleka tänderna hemma med huskurer. Det är också en av de metoder vi testat som faktiskt fungerar helt okej när man bland tandkräm med bikarbonat och borstar som vanligt. Däremot kan bikarbonat – till skillnad från WeSmiles produkter – vara frätande på både emalj och tandkött och bör därför användas med försiktighet. 

  • Tandblekning bakpulver – är snarlik huskuren med bikarbonat då bakpulver innehåller bikarbonat. Metoden fungerar också på samma sätt: man borstar tänderna med tandkräm + bakpulver. Det innebär att det kan gå att bleka tänderna med bakpulver, dock kvarstår risken att man skadar sin munhåla under processen.

  • Tandblekning aktivt kol – är en huskur som faktiskt fungerar ganska bra, framför allt om man bara vill ha ett par nyanser vitare tänder eller försöker upprätthålla en tidigare utförd tandblekningsbehandling. Genom att borsta tänderna med kol, alternativt en tandkräm med aktivt kol kan man på ganska kort tid få ett vitare leende

  • Tandblekning kokosolja – är en debatterad huskur som delar branschen. Somliga menar på att man kan bleka tänderna genom att gurgla kokosolja varje dag. Däremot finns det inga belägg för att det faktiskt fungerar och det finns fler risker än fördelar med att använda kokosolja på detta vis.

  • Tandblekning gurkmeja ska enligt somliga fungera som tandblekning. Detta avråder vi dock från då gurkmeja är ett av de livsmedel som har störst förmåga att missfärga och skapa gula tänder. 

OBS! Naturlig tandblekning saknar uppbackning av forskare, läkare och tandläkare. Därför används dessa metoder alltid på egen risk och du ansvarar själv över komplikationer som kan uppstå. Ett bättre och säkrare alternativ är att använd WeSmile som är bäst i test och godkända i hela EU.