• BUTIKEN ÄR TILLBAKA 1 JUNI
✔ Snabb frakt ✔ Handla med Klarna ✔ 100% nöjd-kund-garanti

Tandblekningsmedel

Tandblekningsmedel utan biverkningar

Tandblekning Àr ett av vÀrldens vanligaste kosmetiska problem. 62% av svenska vuxna kÀnner sig inte bekvÀma med att visa sina tÀnder nÀr de ler, pÄ grund av missfÀrgade tÀnder. Vi fÄr flÀckar frÄn te, kaffe, blÄbÀr samt till och med vissa lÀkemedel som antibiotika. Men att bleka tÀnder Àr inte alltid en lÀtt lösning. Det finns problem med kostnader och den lÄngsiktiga hÀlsan hos tÀnderna efter blekning. Men det finns en ny teknik pÄ blocket som inte bara bleker och rengör tÀnderna.

LÄt oss introducera nya PAP-formulan! Efter mÄnga Ärs forskning sÄ kom dock den numera mycket populÀra Ftalimidoperoxikapronsyran (PAP-gel) som vi anvÀnder i alla vÄra tandblekningsprodukter. Detta Àr en gel som bidrar till bÄda bÀttre och sÀkrare resultat i form av vitare tÀnder och helt utan skada pÄ tand och emalj

Det finns Ă€n idag aktörer pĂ„ svenska marknaden som erbjuder tandblekningsmedel innehĂ„llande vĂ€teperoxider. Vilket studier har visat pĂ„ Ă€r bĂ„de skadligt för sĂ„vĂ€l tand och emalj som för tandkött. EU kom den 31 oktober 2012 med en ny reglering dĂ€r maximala halten av vĂ€teperoxid vid försĂ€ljning mot privatkunder (konsumenter) inte fĂ„r innehĂ„lla mer Ă€n 0,1% vĂ€teperoxid. Halter av vĂ€teperoxid upp till 6% accepteras fortfarande men fĂ„r dĂ„ endast sĂ€ljas till tandlĂ€kare dĂ€r Ă€ven blekningsprocessen mĂ„ste utföras av en tandlĂ€kare. Det har dock under Ă„ret framkommit ett flertal brister nĂ€r lĂ€kemedelsverket gjort tillsyn hos sĂ„vĂ€l e-handlare som framför allt skönhetssalonger dĂ€r mĂ€rkning av produkterna varit felaktiga. 

Anledningen till att vĂ€teperoxid anvĂ€nds i sĂ„ pass stor utstrĂ€ckning Ă€r pĂ„ grund av att det ger ett mycket bra resultat, dock ofta med skada pĂ„ tand, emalj och tandkött som biverkning. Efter att regleringen kom sĂ„ uppfattades under mĂ„nga Ă„r tandblekning för hemmabruk som mer eller mindre verkningslösa, pĂ„ grund av att inget alternativ till vĂ€teperoxider hade tagits fram för att kunna ge liknande eller bĂ€ttre resultat utan biverkningar. 


Vikten i att vÀlja rÀtt tandblekningsmedel har att göra med att man mÄste tÀnka pÄ att tÀnderna Àr nÄgot som man ska ha hela livet. Emaljen Àr till för att skydda tanden mot kemikalier, och höga temperaturer, men Àven fast den Àr hÄrd sÄ kan den skadas. En skadad emalj Àr Àven omöjlig att laga pÄgrund av att den inte innehÄller nÄgra levande celler, sÄ skadar du den en gÄng sÄ förblir den skadad för alltid, dÀrav bör man vara vÀldigt försiktig med vad man utsÀtter sina tÀnder för.

Hur funkar tandblekningsmedel?

PAP, som stÄr för Ftalimidoperoxikapronsyra, Àr en ny, icke-skadlig tandblekningsteknik. De vanligaste blekningsmetoderna Àr invasiva och innehÄller vÀteperoxid, som lÀmnar tÀnderna, som citeras i en vetenskaplig studie, "oÄterkalleligt skadade av skÀrande emalj". Oxidation Àr en nödvÀndig process för blekning, eftersom den neutraliserar organiska dubbelbindningar som orsakar missfÀrgning av tÀnderna. PAP innehÄller en hög oxidationspotential som löser upp flÀckar som har byggts upp pÄ emaljytan, bakom emaljen och passerar igenom till tandlagret, vilket neutraliserar Ànnu djupare flÀckar. BlÄ-ljusteknologin (som anvÀnds i vÄra startkit) accelererar PAP för att hjÀlpa till att penetrera genom de tre lagren av tanden, för att komma Ät djupt förankrad missfÀrgning. Detta rengör och ÄterstÀller tÀnderna pÄ tre nivÄer, till skillnad frÄn alla peroxidbaserade produkter.

Funkar det verkligen?

Ja. Det har bevisats av flera vetenskapliga dentalstudier, inklusive rapporter frĂ„n Journal of Applied Oral Science och Elsevier, att PAP-baserade blekningsmedel med hög koncentration Ă€r lika effektiva som vĂ€teperoxidbaserade produkter. Studierna visar ocksĂ„ att PAP Ă€r mindre skadligt för emalj och munhĂ€lsa Ă€n produkter innehĂ„llande peroxid. JAOS-studien visade att 59 % av alla undersökta tĂ€nder sĂ„g en förbĂ€ttrad fĂ€rg efter en anvĂ€ndning, pĂ„ bara 24 timmar. Medan vĂ€teperoxidbaserade behandlingar Ă€r beroende av flera anvĂ€ndningsomrĂ„den för liknande resultat. Studier visar att 5 % PAP motsvarar 3 % peroxid; vilket betyder att du behöver mer av en bra sak för att göra jobbet. PAP bleker tĂ€nder lika bra som peroxid, utan risk för emalj- och tandhĂ€lsan, dĂ€rför vĂ€ljer vi att anvĂ€nda oss av PAP-gelen i alla vĂ„ra produkter.